Artalemn Buzau


Cum si cu ce lucram

1. Materiale folosite pentru mobila de comanda
(produsa in Buzau de catre noi):

PAL, ABS, MDF, fronturi MDF

2. Cum proiectam mobila bine?


   Mobila de comanda produsa in Buzau de catre noi este realizata cu materiale si accesorii moderne (intre care MDF-ul, ABS, folie PVC 3D, etc, detaliate mai jos), dar si clasice (panouri multilamelare de lemn masiv).

 

De ce mobila din PAL si nu lemn?

PAL este prescurtarea de la "Placi Aglomerate din Lemn". Aschii mici de lemn tocate, amestecate cu adezivi si presat in prese sub forma de placi. In final se acopera cu folie de melamina de diverse culori tratata la randul ei cu lacuri sau rasini speciale.

Avantajele PAL-ului:
- mobila din PAL are costuri de fabricatie mult mai mici decat lemnul.
- placile din PAL se croiesc si se debiteaza usor avand marele avantaj ca permit crearea de forme originale.
- este mai usor decat lemnul, de accea este mai potrivit pentru corpurile suspendate sau inalte.

Dezavantajele PAL-ului:
- rezistenta mecanica mai mica decat lemnul (se poate deforma in timp)
- fragilitate la margini (se pot ciobi)
- nu este rezistent la umiditate.

Puteti avea incredere in mobila pe comanda produsa in Buzau de catre noi deoarece avem grija sa prevenim aceste dezavantaje. Printr-o proiectare minutioasa si ingrijita ne asiguram ca nu apar deformari prin greseli de pozitionare a elementelor de rezistenta mecanica. Aceasta este realizata de catre administrator, care are pregatire de specialitate in proiectare si desen tehnic industrial.
Societatea noastra foloseste pentru protectia marginilor din PAL exclusiv sisteme de cant ABS:


De ce cant ABS (si nu melamina)?

-pentru ca este un cant termoplastic din PVC, cu rezistenta foarte mare la socuri si rupere (efectiv nu se dezlipeste si nu se rupe). Se aplica pe canturile din PAL rezultate in urma debitarii pe partea vizibila sau invizibila a acestora.
Artalemn Buzau aplica canturi ABS prin metoda de lipire la cald sub presiune, cu ajutorul unei masini speciale; cantul astfel aplicat nu se mai poate dezlipi, si imbinarea cu marginea mobilierului este perfecta si uniforma.

Canturile ABS folosite la mobilierul de Buzau produs de noi sunt disponibile intr-o gama variata de grosimi, profile si culori. De exemplu pt un aspect deosebit pe canturile fronturilor de usi se aplica cant ABS de 2mm grosime. Aceeasi masina de aplicat realizeaza si o mica raza de curbura la partea exterioara a frontului. Pt. canturile din componenta corpurilor de mobilier se aplica cant de 0.45mm sau mai gros in functie de solicitarea mecanica prevazuta.

Cantul ABS este mai scump decat FOLIA CANT din MELAMINA dar sa nu uitam ce rezistenta mecanica slaba are aceasta din urma. De cate ori nu am vazut la prieteni canturi ale mobilei cu melamina smulsa pe alocuri? Pe mobilierul de comanda din Buzau produs de noi, acest fenomen neplacut al dezlipirii cantului nu se intampla: nu folosim melamina, ci exclusiv canturi ABS. In poza de mai jos se observa un profil de cant ABS de 2mm aplicat pe marginea unui sertar de bucatarie:

Cant ABS pe marginea usilor

 

De ce sa folosim MDF?

Pe scurt MDF-ul este un inlocuitor de lemn, superior calitativ PAL-ului.
MDF inseamna "Medium Density Fiberboard" (fibra de densitate medie). Este un material realizat din fibre de lemn tocate in pulbere amestecate cu adeziv si presat la presiuni mari si temperatura medie. Inlocuieste PAL-ul in orice aplicatie, confera rezistenta mecanica sporita, putand fi prelucrat prin frezari asemanatoare lemnului. De asemenea este rezistent la umiditate si se foloseste cu success in componentele mobilierului de bucatarie sau baie.

 

De ce fronturi de usi din MDF?

-pt ca rezista la umiditate, dar nu in ultimul rand pentru ca se se pot realiza  intr-o gama variata de frezari si acoperite cu FOLIE PVC 3D ceea ce confera in ansamblu un aspect foarte placut garniturii de mobilier.
Cu aceste fronturi se poate realiza practic toata gama de mobilier bucatarii, dormitoare, livinguri si chiar tabliile paturilor. Reusesc cu succes datorita gamei foarte largi de culori sa inlocuiasca cu success fronturile de usi din lemn.
Sunt mai scumpe decat PAL-ul dar efectul estetic este garantat, iar durabilitatea in mediu umed este net superioara PAL-ului.

Mobila pe comanda produsa in Buzau de catre noi poate fi personalizata cu o gama foarte mare de tipuri de fronturi de usi din MDF. Pentru a putea vedea textura tridimensionala a acestora ne deplasam intotdeauna la dvs. cu cataloage complete (sau puteti veni la sediul societatii) dar puteti vedea example de astfel de fronturi si aici, pe site-ul nostru .


Detaliu usa MDF frezat 3D in Buzau

Detaliu al unor fronturi de usi pentru corpuri suspendate. Usile sunt realizate din MDF infoliat 3D cu textura de lemn impletit (detaliu al bibliotecii "Ionel", prezentata in sectiunea "Biblioteci").

 

Avem o experienta ampla la mobila de comanda cu FRONTURI DE USI din MDF ce include toata gama disponibila si anume:

-MDF MAT;
-MDF LUCIOS;
-MDF INFOLIAT/VOPSIT;
-MDF FOREST / FANTEZIE;
... si multe altele

Detalii usi MDF infoliat, vopsit, in Buzau

MDF LUCIOS (detaliu suprafata):

MDF infoliat lucios in Buzau

MDF VOPSIT LUCIOS (detaliu suprafata):

MDF vopsit, in Buzau

MDF MAT (detaliu suprafata):

MDF mat in Buzau

MDF INFOLIAT LEMN,
sectiune cu infoliere mat (textura lemn brut / forest)

MDF infoliat lemn, in Buzau

MDF INFOLIAT LEMN (detaliu suprafata):

MDF infoliat lemn, in Buzau, detaliu
 

Mai multe detalii in ceea ce priveste modul in care lucram, in sectiunea urmatoare:
Cum proiectam mobila bine?© 2004-2016
ArtaLemn.ro
www.artalemn.ro
tel 0238 718150 / 0724 238352